element1 Framsidan8cm
element1a3a1
element1a3a1c
item4
item6
Balk1

”Jag har också lärt mycket av eldsjälarna i och kring Fryshuset, de som brukar kallas ”runda pluggar i fyrkantiga hål”. De som brutit med missbruk, kriminalitet och gängbildningar eller kanske bara revolterat mot gamla arbetsmönster, därför att de av egna erfarenheter lärt att förändring bara kan uppstå i en dialog och att gammaldags auktoritet inte längre håller. Det är engagemang som räknas.”

LENA ADELSOHN LILJEROTH, KULTURMINISTER OCH ORDFÖRANDE I STIFTELSEN FRYSHUSET 1994-2004

 

Ingemar Lundh arbetar sedan många år i Fryshuset. Han ger oss en spännande beskrivning hur detta sociala entreprenörsprojekt startade och har vuxit fram, samt hur det drivs idag. Han berättar om det som lyckats bra, men även med stänk av humor och självironi om de misslyckanden som gjorts. Han ger oss en bra bild av hur etablissemanget, främst myndigheter och personer inom olika förvaltningar genom bristande kreativt tänkande, motarbetat Fryshuset utan att egentligen vilja det.

Bilden av Anders Carlberg, entreprenören, skaparen och drivaren av Fryshuset som massmedia och folkmun skapat, får en annan dimension, nämligen en kontrollerande man med ett stort hjärta som ger personalen stort tillit och förtroende.

Fryshuset inifrån

 

Författare: Ingemar Lundh

Inbunden, 364 sidor
ISBN: 978-91-85705-09-2
Format: 160 x 230 mm

Utkom: 19 september 2008

Författare
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
item3
TEST
Startsida
Böcker