element2 Framsidan8cm
element1a3a5
element1a3a1c2

– Mylord ... det har funnits så många som har känt till hemligheten att göra guld och ändå har ingen gjort det. Jag undrar: de som kände till hur livet kan förlängas, varför har de aldrig försökt att genomföra det?

Earlens röst kom långt ifrån någonstans av den väldiga salen:

– Hur kan ni vara säkert på att ingen har försökt? ...

Romanen om Legenden Pendragon kan i första hand beskrivas som en mystisk thriller, på många sätt som en föregångare till Da Vinci-koden. Berättelsen utspelas i England och i Wales på 1930-talet. Earlen av Gwynned, den artonde i släkten Pendragon, lämnar sällan sitt slott, han är istället sysselsatt med sina underliga djurexperiment. Syftet till dessa hänger ihop med Pendragonernas valspråk: Jag tror på kroppens återuppståndelse.

Historien börjar med att bokens hjälte, en ungersk forskare får en inbjudan av earlen till slottet och till det berömda Pendragon-biblioteket för att studera rosenkreutzarnas historia. Redan från första dagen händer det flera oförklarliga saker, det gamla slottet Pendragon döljer många hemligheter. Och allt kretsar runt en utgammal kunskap, sanningens källa, ”någon visdom som människorna har glömt bort i takt med deras ökande förmåga till rationellt tänkande”, som earlen formulerar detta.

Legenden Pendragon

 

Författare: Antal Szerb

Översättning: Susanna Fahlström

Originalets titel: A pendragon Legenda

Inbunden, 280 sidor
ISBN: 978-91-85705-34-4
Format: 160 x 223 mm

Utkom: 17 juni 2010

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST