element2 Framsidan8cm1
element1a3a5
element1a3a1c2

Boken är lättläst och har enligt rapporter till förlaget slukats av ett flertal personer med dyslexi.

Mats Mikael Dubois, eller ”Svullo” för de flesta, är komikern, skådespelaren, sångaren och artisten som avslutade sitt liv i en källare i Huddinge blott 46 år gammal.

I denna bok berättar Mickes kompis Lasse Jansson om alla dråpligheter och mycket annat som hände i Micke Dubois sällskap. Saker som vi övriga inte får ta del av när ridån fallit och rampljuset slocknat. Som läsare får vi följa med på turnéer, bilutställning, krogbesök, hockeymatcher och mycket annat. Micke Dubois – Den roliga historien är en bok där man får känslan av att krypa in under skinnet på Micke och lära känna honom totalt. Lasse Jansson umgicks intensivt med Micke i femton års tid och är en av dem som kände honom bäst, så en mer lämplig författare till en bok av detta slag går knappast att finna.

Förutom Lasses egna minnen, och de är ganska många, har han intervjuat andra personer som varit inblandade i Micke Dubois liv, bland andra: Hans Crispin, Conny Bloom, Sven Hallberg och Mickes mamma Ulla.

Bokens undertitel, Den roliga historien är ingen överdrift. Många garv utlovas.

– Det räckte med att vi lämnade kommungränsen för att det skulle börja hända grejor. Ibland behövde vi inte ens ge oss av. Det hände roliga saker även på hemmaplan, säger Lasse Jansson.

Micke Dubois – Den roliga historien är en berättelse om mannen som var tjugo år före sin tid inom stand-up komedin och är ett dokument om hur det funkade inom nöjesindustrin förr i tiden.

Micke Dubois – Den roliga historien

 

Författare: Lasse Jansson

Inbunden, 166 sidor
ISBN: 978-91-85705-52-8
Format: 180 x 230 mm

Utkom: 24 augusti 2011

Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST