element2 Framsidan8cm
element1a3a5
element1a3a1c2

Den 23 augusti 1973, låg den svenske kungen Gustaf VI Adolf för döden på Helsingborgs lasarett. Samma dag steg Janne Olsson in på Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm och tog fyra banktjänstemän som gisslan. Norrmalmstorgsdramat var ett faktum och skulle vara i fem dygn. Som ett resultat av dramat myntades den psykologiska termen Stockholmssyndromet.

Efter Norrmalmstorgsdramat bestämde sig Janne redan i häktet att lämna den kriminella banan, vilket han också gjorde efter att ha avtjänat ett tioårigt fängelsestraff.

Genom åren har Janne skrivit ner tänkta kriminella episoder. Dessa kommer att ges ut i en bokserie vars första del är: Seth – Legionären, där vi får läsa om hur det kan vara inom Främlingslegionen.

Huvudpersonen är Seth Thomson som förlorar hela sin familj då deras segelbåt anfalls av pirater. Den tonårige Seth svär att en dag återvända för att hämnas. Han återvänder hem och försöker bygga upp vardagen igen. Han börjar träna extrem fullkontakt karate och uppnår svart bälte.

Sedan tar han värvning i Främlingslegionen vilket får dramatiska konsekvenser.

Seth – Legionären

 

Författare: Janne Olsson
Inbunden: 205 sidor
ISBN: 978-91-85705-74-0
Format: 155 x 223 mm

Utkom: 23 augusti 2013

Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST