element1a3a1b
memoarerbiografier
Framsidan3cm
Framsidan3cm1
Framsidan3cm2

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Bocker

Linda Haglund
Lindas Resa

Linda Haglund dök upp från ingenstans och tog sig till sverigeeliten på rekordtid. Hon började träna friidrott 13 år gammal. Vid 14 sprang hon senior-SM och kom med i lands-laget. Vid 16 var hon med i sitt första OS av tre. I Moskva 1980 blev hon fyra. Hon slog sex svenska rekord, samtliga på EM och OS.

Ramona Karlsson
Livet Nästa

Ramona Karlsson växte upp i en dysfunktionell familj med missbruk i hemmet och fysiska övergrepp. Hon utvecklade olika psykiska problem: ätstörning, självskadebeteende, ångest, emotionellt instabil personlighetsstörning samt post traumatiskt stressyndrom. Livet Nästa är verklighetsbaserad och handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Sten Losenborg
Jägarsoldat vid gränsen Beredskapsminnen och krigsfångar i Norrbotten

Det är få svenskar som idag känner till hur krävande tjänstgöringen var för svenska soldater under andra världskriget, särskilt för jägarsoldaterna i fjällvärlden. Faktum är att 782 svenska soldater dog på onaturliga sätt under kriget, inte minst i gränsincidenter. Flera tusen skadade i olyckor relaterade till den strapatsfyllda beredskapen.

Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
FramsidanNY3cm

IngemarLundh
General Motors bilfabrik i Sverige

Denna bok riktar sig inte enbart till veteranbils­ägare och motorhistoriskt intresserade, utan även till oss vanliga kultur-, företags- och industrihistoriskt intresserade personer. Vi får en bra beskrivning av hur den amerikanska industrijätten GM etablerade sig i Sverige och byggde upp en industriorganisation som kom att bli en föregångare i Sverige inte bara inom massproduktion utan även inom marknadsföring, försäljning och finansiering.

Rosalie Hevius & Ronny Lundin
Blinka lilla stjärna – om övergrepp i fosterhem

Den lilla flickan Jasmine blir tillsammans med sin bror fosterhemsplacerad. Det visar sig att de hamnar ur askan i elden. Barnen är hårt hållna och blir misshandlade av fostermodern med piskor och stryk. Jasmines huvud doppas under vatten och fostermodern drar i håret så att hårtestar lossnar. Inlåsning i en mörk jordkällare tillhör också vardagen. Det värsta är när fosterfadern fattar tycke för flickan och börjar utnyttja henne sexuellt.

Framsidan3cm4
element1a3a2 element1a3a1b Framsidan3cm1