memoarerbiografier
Framsidan3cm
element1a3a1
element1a3a1b
Framsidan3cm1
Framsidan3cm2
Framsidan3cm3
Framsidan3cm4
item4

1 2 3 4 5 6

Balktext
Balk1
item5

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Bocker
Författare
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
item3
TEST

Linda Haglund
Lindas Resa

Linda Haglund dök upp från ingenstans och tog sig till sverigeeliten på rekordtid. Hon började träna friidrott 13 år gammal. Vid 14 sprang hon senior-SM och kom med i lands-laget. Vid 16 var hon med i sitt första OS av tre. I Moskva 1980 blev hon fyra. Hon slog sex svenska rekord, samtliga på EM och OS.

Ramona Karlsson
Livet Nästa

Ramona Karlsson växte upp i en dysfunktionell familj med missbruk i hemmet och fysiska övergrepp. Hon utvecklade olika psykiska problem: ätstörning, självskadebeteende, ångest, emotionellt instabil personlighetsstörning samt post traumatiskt stressyndrom. Livet Nästa är verklighetsbaserad och handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Sten Losenborg
Jägarsoldat vid gränsen Beredskapsminnen och krigsfångar i Norrbotten

Det är få svenskar som idag känner till hur krävande tjänstgöringen var för svenska soldater under andra världskriget, särskilt för jägarsoldaterna i fjällvärlden. Faktum är att 782 svenska soldater dog på onaturliga sätt under kriget, inte minst i gränsincidenter. Flera tusen skadade i olyckor relaterade till den strapatsfyllda beredskapen.

Mats Bergqvist
Arne T. Bergqvist

Sommaren 2009 frågade Mats Bergqvist sin pappa Arne om hans långa och händelserika liv. Arne Bergqvist var en ledande byggare av förorter, föreningsperson och familjefar. I boken berättar Arne om sin släkt i Skara, om sin barndom, om tiden som familjefar, om sin yrkesbana och om sitt föreningsliv. Vi får följa Arne under nästan hundra år då den svenska välfärden och folkhemmet skapas.

Simon Olsson & Tommy Jonason
Agent TATE Spionen som lurade Nazityskland

Tyskarna trodde att LEONHARD var en av deras mest värdefulla agenter. I själva verket var han en brittisk dubbelagent med täcknamn TATE och en del av britternas Double Cross-system, som bedrev ett spel med dubbelagenter och desinformation till Tyskarna. Han var den dubbelagent som tjänstgjorde längst under kriger, från september 1940 till dess att kriget slutade i maj 1945.

Framsidan3cm1 Framsidan3cm3 Böcker