memoarerbiografier
Framsidan3cm1
element1a3a1
element1a3a1b
Framsidan3cm5
Framsidan3cm3
Framsidan3cm2
Framsidan3cm4
item4

1 2 3 4 5 6

Balktext
Balk1
item5

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Åke Cato
En levande gosse

För att göra en kort historia lång etablerade sig Åke Cato först som redakt- och kåsör i den kolorerade kvällspressen. Därefter snodde han genom bedrägerier och taskspel åt sig några attraktiva timmar av teves bästa sändningstider.

Joakim Langer & Pelle Berglund
Constantin Karadja Bara ett liv till

År 2005 tilldelades han priset Righteous Among the Nations postumt för att ha medverkat till att 51 000 judar undgått koncentrationsläger. Mellan 1931 och 1945 arbetade han som rumänsk generalkonsul i Berlin och diplomat i Bukarest. Han lyckades gång efter gång snuva nazisterna.

Bocker

Humlan Milton
En ängel till låns

Det här är min berättelse om hur min familjs liv slås i tusen bitar i ett enda slag. En kamp – en kamp mot döden för livet. Det är en resa vars biljett inte var självvald men tydligen redan betald och priset var det högsta tänkbara. Calle blev tre och ett halvt år.

Författare
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
item3
TEST

Simon Olsson & Tommy Jonason
Agent TATE Spionen som lurade Nazityskland

Tyskarna trodde att agent LEONHARD var en av deras mest värdefulla agenter. I själva verket var han en brittisk dubbelagent med täcknamn TATE och en del av britternas Double Cross-system, som bedrev ett spel med dubbelagenter och desinformation till Tyskarna. Han var den dubbelagent som tjänstgjorde längst under kriger, från september 1940 till dess att kriget slutade i maj 1945.

Mats Bergqvist
Arne T. Bergqvist

Sommaren 2009 frågade Mats Bergqvist sin pappa Arne om hans långa och händelserika liv. Arne Bergqvist var en ledande byggare av förorter, föreningsperson och familjefar. I boken berättar Arne om sin släkt i Skara, om sin barndom, om tiden som familjefar, om sin yrkesbana och om sitt föreningsliv. Vi får följa Arne under nästan hundra år dån den svenska välfärden och folkhemmet skapas.

Framsidan3cm5 Böcker