element1a3a5
memoarerbiografier
Framsidan3cm1
Framsidan3cm5

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Bocker

Simon Olsson & Tommy Jonason
Agent TATE Spionen som lurade Nazityskland

Tyskarna trodde att agent LEONHARD var en av deras mest värdefulla agenter. I själva verket var han en brittisk dubbelagent med täcknamn TATE och en del av britternas Double Cross-system, som bedrev ett spel med dubbelagenter och desinformation till Tyskarna. Han var den dubbelagent som tjänstgjorde längst under kriger, från september 1940 till dess att kriget slutade i maj 1945.

Mats Bergqvist
Arne T. Bergqvist

Sommaren 2009 frågade Mats Bergqvist sin pappa Arne om hans långa och händelserika liv. Arne Bergqvist var en ledande byggare av förorter, föreningsperson och familjefar. I boken berättar Arne om sin släkt i Skara, om sin barndom, om tiden som familjefar, om sin yrkesbana och om sitt föreningsliv. Vi får följa Arne under nästan hundra år dån den svenska välfärden och folkhemmet skapas.

Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST

Fanny Frankmar & Ulrika Frankmar
Boken om Bo

Bosse har accepterat sin bisexualitet men vill inte avstå från att bli pappa. När han möter Ulrika – en violinist i Kungliga Hovkapellet – öppnas möjligheten att leva ett traditionellt familjeliv. Han berättar för henne om sin läggning men anar inte att han bär på en dödlig sjukdom, för året är 1982 och ingen känner ännu till aids. 1984 föds deras dotter och tre år senare dör Bosse omgiven av tystnad och panikartad rädsla. Hans läkare är hans ovärderliga stöd.

Framsidan3cm2

Rosalie Hevius & Ronny Lundin
Blinka lilla stjärna – om övergrepp i fosterhem

Den lilla flickan Jasmine blir tillsammans med sin bror fosterhemsplacerad. Det visar sig att de hamnar ur askan i elden. Barnen är hårt hållna och blir misshandlade av fostermodern med piskor och stryk. Jasmines huvud doppas under vatten och fostermodern drar i håret så att hårtestar lossnar. Inlåsning i en mörk jordkällare tillhör också vardagen. Det värsta är när fosterfadern fattar tycke för flickan och börjar utnyttja henne sexuellt.

Framsidan3cm4

Richard Kazikowski
Arbete frihet

Richard Kazikowski och hans bror tillfångatogs av Gestapo efter Tysklands ockupation av Polen. Efter förhör på Gestapos skräckhögkvarter Aleja Sucha fördes de till Auschwitz. Richard Kazikowski satt åren 1940-1945 i flera koncentrationsläger, bland annat: Auschwitz I, Neuengamme och Watenstedt.

Framsidan3cm
element1a3a1b1 element1a3a5 Framsidan3cm5