element1a3a5
idrottsport
Framsidan3cm
Framsidan3cm4
Framsidan3cm2
Omslaget3cm1

1 2

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Bocker

Frank Andersson & Joakim Langer
Frank: Sanningen om lögnerna

Den här boken handlar inte heller så mycket om brottning utan om en ganska vilsen kille som växte upp i en dysfunktionell familj tillsammans med fyra syskon i Trollhättan med en ryggsäck hemligheter och hans två följeslagare genom livet: rotlösheten och rastlösheten.

Böcker

Linda Haglund
Lindas Resa

Linda Haglund dök upp från ingenstans och tog sig till sverigeeliten på rekordtid. Hon började träna friidrott 13 år gammal. Vid 14 sprang hon senior-SM och kom med i lands-laget. Vid 16 var hon med i sitt första OS av tre. I Moskva 1980 blev hon fyra. Hon slog sex svenska rekord, samtliga på EM och OS.

Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST

Mona Erwall & Viviane Malmqvist
Sverige rider olympiskt i Stockholm 1912

Boken inleds med kapitlet Klapprande hovar, som beskriver arbetshästens liv i vardagen under 1900-talets början. I boken presenteras hästtävlingarnas medaljörer. Det är ättlingarnas berättelser som ger boken dess styrka och karaktär. Läsaren får ta del av hur alla regler i de olika tävlingsgrenarna: fälttävlan, prisridning (dressyr) och prishoppning (banhoppning) såg ut 1912.

Sten Losenborg
Jägarsoldat vid gränsen Beredskapsminnen och krigsfångar i Norrbotten

Det är få svenskar som idag känner till hur krävande tjänstgöringen var för svenska soldater under andra världskriget, särskilt för jägarsoldaterna i fjällvärlden. Faktum är att 782 svenska soldater dog på onaturliga sätt under kriget, inte minst i gränsincidenter. Flera tusen skadade i olyckor relaterade till den strapatsfyllda beredskapen.

Jörgen Olsson
Gossen Ruda – Brottaren som försvann

Ett svek kan få förödande konsekvenser även för en idrottskarriär. Författaren Jörgen Olsson gjorde en elitidrottskarriär som förmodligen kunnat bli både bättre och mindre smärtsam om idrottens ledarskap varit mera komplett. Styrka, teknik och uthållighet är idrottsörelsen mycket duktiga på, men när någon hamnar utanför boxen lyser kompetensen ofta med sin frånvaro.

Framsidan3cm3
element1a3a1b1 element1a3a5 Framsidan3cm2