element1a3a5
Framsidan8cm

”Margareta Alderin har skrivit en bok som är unik. Den skildrar i dagboksform hur hon steg för steg går in i det som inom psykiatrin kallas en psykos. Och hur hon sedan helt på egen hand tar sig ur detta tillstånd. Utan mediciner och andra ingrepp.

Eftersom skeendet inte avbryts utan får ha ett naturligt förlopp visar Margareta Alderin att det inte är frågan om en sjukdom. Författaren har aldrig betraktats som psykiskt sjuk eller under-gått psykiatrisk behandling.

Denna extraordinära upplevelse visar sig vara en meningsfull händelse som ingår i en helhetssyn – en upptäckt av en annan större ordning – och har ett viktigt budskap både till personen själv och omvärlden.

Den som varit med om något liknande känner genast igen sig i Margareta Alderins beskrivning. De som läst hennes manus och själva varit stämplade som psykiskt sjuka har samtliga känt en oerhörd befrielse.”

År av tvivel, nedstämdhet, självförnekelse och splittring har plötsligt förbytts i ett bejakande av de egna upplevelserna som meningsfulla och verkliga.
Maths Jesperson, distriktsledamot för RSMH i Skåne


”Det är så viktigt att någon verkligen LYSSNAR och försöker förstå. Din bok är ett vittnesbörd om den saken och skulle kunna ingå i kurslitteraturen för till exempel blivande läkare.”
Margot Wallström, vice ordförande i EU-kommissionen


”Upptäckten är ett tankeväckande korrektiv till den bokstavskollriga, enögda, anslagsgynnade psykiatrin. Där patienten reduceras till en besvärande kemisk sammansättning.”
Olof Buckard, satiriker, kulturjournalist, predikant


”När jag läste Maggies bok kändes det som ’Gökboet’ inifrån, en befrielse. ’Indianhövdingen’ spränger väggen med tvättmaskinen.”
Anders Carlberg, VD och grundare av Fryshuset


”Tack för den levande, underbara och skakande Upptäckten.”
Karin Johannisson, professor i idé- och lärdomshistoria, Uppsala universitet


 

Upptäckten

 

Författare: Margareta Alderin
Omslagsfoto: Ann-Theresia Ek

Inbunden, 244 sidor
ISBN: 978-91-85705-14-6
Format: 290 x 265 mm

Utkom: 2 september 2008

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5