element1a3a5
Framsidan8cm

I bokserien Svenska Äventyrare åker vi i väg på återupp-täcktsresor. Läsaren får följa Joakim Langers arbete när storyn växer fram, hur han fascineras av en persons levnadsöde och söker efter mer information. Han reser till spännande platser i äventyrarens fotspår och ställer frågan ”tänk om …”. Han beskriver händelser som har skett och reflekterar över det man inte med säkerhet vet. Han tillåter sig att jämföra med vår tid och sina egna referenser. Det blir till en subjektiv skildring som dock fängslar och fascinerar.

Joakim Langer ger dessa bortglömda eller okända levnadsöden nytt liv i nutidens ljus för en ny generation läsare.

Först ut är en otrolig berättelse om en fantastisk man. Thord Ivar Hallström gick till sjöss vid 17 års ålder strax innan sekelskiftet 1800-1900. Han hamnade i Sydafrika där han först arbetade på farmer innan han tog värvning i brittiska armén och deltog i Boerkriget. Detta blev början på en fantastisk världsomspännande militär karriär.

Langer lockas av en händelse som Hallström själv upplevde som en parentes. Ett samtal med en reporter resulterar i en artikel som i sin tur inspirerade Edgar Rice Burroughs att skriva boken ”Tarzan apornas son”. Langer döper därmed Hallström till ”Tarzanfarsan”.

Vi får följa Hallströms liv i bland annat Sydafrika, Singapore, Mexico och Florida. Langer försöker se förbi den korrekta militären och fånga lite av personen bakom uniformen.

Joakim Langer har tidigare gett ut Radioaktivt avfall (tillsammans med Pekka Langer) på Prisma 1996; Kapten Kalle på de sju haven, Forum 2003; Kung Kalle av Kurrekurreduttön (tillsammans med Hélena Regius), Forum 2003, och Robinsonön (tillsammans med Johan Tell), Forum 2003.

 

Artikel ur Äventyrliga familjer (öppnas i nytt fönster)

Mannen som hittade Tarzan

 

Författare: Joakim Langer

Inbunden, illustrerad: 192 sidor
ISBN: 978-91-85705-12-2
Format: 180 x 230 mm

Utkom: 25 september 2008

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5