element1a3a5
Framsidan8cm

INGER POSSENIUS BICHARA GÄST I TV4 NYHETSMORGON 1 MAJ
(se intervjun. Öppnas i nytt fönster).

Inger Possenius Bichara skildrar tjugo år av sitt liv. Hon gifte sig i början av 1950-talet med en egyptisk-koptisk senator, läkare och jordägare och flyttade till Egypten. Där bodde hon dels i en villa i Kairo, där hon med tiden blev granne med presidenten, dels på en farm nära Luxor. Där var tillvaron nästan oförändrad sedan faraonernas tid.

Inger Possenius Bichara beskriver med stor detaljrikedom en svunnen exotisk värld, okänd för de flesta av oss. Boken ger en unik skildring inifrån maktens centrum. Läsaren får på nära håll vara med om stora historiska händelser. Från 1950-talets början då den egyptiske kungen avsattes, via revolution och republik, till när president Gamal Abdel Nasser konfiskerade jordbruk, industrier och privat egendom. Hon vittnar också om de svåra sociala omvälvningarna och de israeliska anfallskrigen.

Inger Possenius Bichara är en av få som finns kvar i livet, som kan berätta med förstahandskällans absoluta äkthet och sinnesintryck om ett Egypten i dramatisk förändring.

Tillfälligheternas spel – Mitt liv i Egypten

 

Författare: Inger Possenius Bichara

Omslagsfoto: Privat
Färgcollage: Inger Possenius Bichara
Inbunden, illustrerad: 304 sidor
ISBN: 978-91-85705-19-1
Format: 180 x 230 mm

Utkom: 24 april 2009

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5