element1a3a5
Framsidan8cm

Den lilla flickan Jasmine blir tillsammans med sin bror fosterhemsplacerad. Det visar sig att de hamnar ur askan i elden. Barnen är hårt hållna och blir misshandlade av fostermodern med piskor och stryk. Jasmines huvud doppas under vatten och fostermodern drar i håret så att hårtestar lossnar. Inlåsning i en mörk jordkällare tillhör också vardagen. Det värsta är när fosterfadern fattar tycke för flickan och börjar utnyttja henne sexuellt.

Människor runt omkring anar vad som sker men väljer att inte ingripa, inte heller den barnläkare som får Jasmines förtroende gör något åt situationen, utan skvallrar istället för fosterföräldrarna.

Under tiden kämpar den biologiska modern för rätten att få träffa sina barn, men det är inte lätt då hon dels kommit på kant med fosterföräldrarna, dels är missbrukare och fängelsekund.


Boken bygger på verkliga händelser men är skriven i romanform. Tider, platser, namn och delvis innehållet är ändrat för att ingen ska pekas ut.


”Den här boken är minst lika viktig och angelägen idag som någonsin tidigare. Vi får aldrig – du och jag – låta bli att ta tecknen på allvar, inte använda bortförklaringar för att slippa agera. Det får vi ALDRIG göra! Du och jag som arbetar med barn i familjehem har ett ännu större ansvar att agera när vi ser tecken på att barn kan fara illa. Läs boken och ha den i ditt minne när du möter barnen i familjehemmen.”
Lena Karlsson, vd stiftelsen Fyrljuset

Blinka lilla stjärna – om övergrepp i fosterhem

 

Författare: Rosalie Hevius och Ronnie G Lundin
Inbunden, illustrerad: 330 sidor
ISBN: 978-91-85705-78-8
Format: 155 x 223 mm

Utkom: 8 november 2014

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5