element1a3a5
medicinpsykiatripsykologi
Framsidan3cm4

1 2 3

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

Bocker

Ramona Karlsson
Livet Nästa

Ramona Karlsson växte upp i en dysfunktionell familj med missbruk i hemmet och fysiska övergrepp. Hon utvecklade olika psykiska problem: ätstörning, självskadebeteende, ångest, emotionellt instabil personlighetsstörning samt post traumatiskt stressyndrom. Livet Nästa är verklighetsbaserad och handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST

Jessica Thåström
Ett spegelvänt exempel

Författarens alias Linnéa hamnar i jobbigt utanförskap mitt under högstadietiden. Hon blir förälskad i en något äldre kille. Som de flesta tjejer i den situationen fick hon p-piller. I hennes fall utan någon som helst utredning om ärftlig proppbildning som gör det livsfarligt att ta p-piller. Sexton år gammal fick hon en svår stroke som förlamade vänstra kroppshalvan. .

Framsidan3cm3

Julia Seger
Hur lagar man en trasig…

Vi hamnar alla någon gång i olika svåra situationer – olika scenerier – som vi har svårt att hantera och ta oss ur. I den här boken beskriver författaren några situationer hon hamnade i. Hennes förhoppning är att du som läsare inte ska fokusera allt för mycket på själva scenerierna, utan hellre på hur hon lyckades resa sig upp och ta sig vidare.

Framsidan3cm1

Fanny Frankmar & Ulrika Frankmar
Boken om Bo

Bosse har accepterat sin bisexualitet men vill inte avstå från att bli pappa. När han möter Ulrika – en violinist i Kungliga Hovkapellet – öppnas möjligheten att leva ett traditionellt familjeliv. Han berättar för henne om sin läggning men anar inte att han bär på en dödlig sjukdom, för året är 1982 och ingen känner ännu till aids. 1984 föds deras dotter och tre år senare dör Bosse omgiven av tystnad och panikartad rädsla. Hans läkare är hans ovärderliga stöd.

Framsidan3cm2
Framsidan3cm

Steve Sjöquist
Vägen valde dig

För den som på 80-talet fick en hivdiagnos innebar det en dödsdom. Steve Sjöquist fick sin diagnos den 7 november 1987. 1989 fick han diagnosen aids och hans immunförsvar försämrades successivt, men han höll sig vid liv.

element1a3a1b1 element1a3a5