element1a3a1b1

Böris Helena Matsson

 

Jag bor i ett hus på landet i norra delen av Sverige. När vintern är som mörkast eldar jag i kaminen och förundras över stjärnorna och norrskenet på himlen. Sommaren är fantastisk i Norrland. Jag älskar att få njuta av så enkla saker som att gå barfota i gräset eller grilla på stranden i solnedgången.

 

Jag växte upp i en konstnärlig miljö och det var naturligt för mig att utbilda mig och arbeta inom bild och form. Jag är nyfiken och jobbar gärna med olika tekniker och material. Vilket jag väljer beror oftast på vad som inspirerar mej för tillfället. Ibland exprimenterar jag med de olika materialen, vilket är spännande och kan ge väldigt fina resultat. Jag älskar naturen och hämtar gärna både inspiration och råvaror därifrån.

 

Min mor var textilkonstnär och skapade sina textilier i hemmet. Jag beundrade särskilt en textil extra mycket, som hade namnet Intåg i sommarhagen. Den gick från golv till tak och var uppbyggd i flera lager så att den blev tredimensionell. Det var sådant djup att jag fick känslan av att kunna promenera rakt in i motivet. Den upplevelsen har jag kvar inom mej när jag jobbar med mina egna motiv.

 

Helenas webbsida:
http://www.borishelena.n.nu/ (öppnas i nytt fönster)

UTGIVNA BÖCKER

Odjursnatt, 2019

Min bror Eli, 2021 (illustrationer)


 

Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
helena
element2 element1a3a5 element1a3a1b1