Stacks Image 252

Utgiven: 17 juni 2009
Formgivning: Martin Grundén
Foto: Håkan Hermansson
Band: Inbunden, illustrerad
Format: 187 x 235 mm
Omfång: 216 sidor
ISBN: 978-91-85705-24-5

Idrottsprofiler längs Inlandsvägen

Håkan Hermansson

En är världsmästare. En annan har satt världsrekord. En tredje är Uefa-cupmästare. En fjärde har fostrat friidrottsungdomar på kvällarna efter sin dagliga gärning i underjorden. En femte har skidat från Sälen till Mora snabbast av alla.

Totalt är de 16 kvinnor och män. Den gemensamma nämnaren är Inlandsvägen, E45:an.

Journalisten Håkan Hermansson från Lerum har träffat dem längs vägen. En profil per dag. Från Karesuando till Göteborg. 182 mil genom 30 idrottskommuner. På cykel!

I boken Idrottsprofiler längs Inlandsvägen porträtteras de 16 från barndom till nutid. Boken innehåller också Håkans målande dagboksanteckningar. Möt ett Idrottssverige i sommarskrud från cykelsadeln.

Upptäck idrottsklubbarna som finns längs vägen. Kolla in vilka idrottare, förutom de 16, som har anknytning till orterna längs Inlandsvägen. Och när du kommit in i Värmland kommer du garanterat att sätta hjärtat i halsgropen.

I Idrottsprofiler längs Inlandsvägen finns rikligt med kartor och drygt 800 idrottsföreningar är namngivna. Boken är framför allt en hyllning till Sveriges alla ideellt arbetande idrottsledare, de som har format landets alla duktiga sportkillar och -tjejer.