Stacks Image 252

Utgiven: 15 maj 2009
Formgivning: Torbjörn Ring
Band: Inbunden
Format: 162 x 230 mm
Omfång: 312 sidor
ISBN: 978-91-85705-25-2

Alienerad

Stig Ekström

Han hade gjort vapnet klart, laddat magasinet med sex patroner, monterat ljuddämparen och mätt avståndet till trappan på Rådhusplatsen åtskilliga gånger. Klockan började närma sig tre på eftermiddagen så det var snart dags. Nu hade poliseskorten med objektet i följebil kommit i höjd med centralstationen och skulle snart svänga höger ned mot Rådhusplatsen. Han stod hela tiden och växlade med blicken mellan polisbilen som för en stund försvunnit ur sikte och mot männen som bara stod och diskuterade.

Blicken var stålblå och under det kortsnaggade håret kunde han skymta ett långt ärr. I Samirs ögon såg han ut som en krigare, en person som han inte skulle vilja möta.

Efter att ha sprängt en internationell liga, vilket skildras i boken "Dödlig Export", trodde Sigge Sommarlund att det skulle bli ett lugnt liv som polischef i Trosa. Lugnet blir kortvarigt då en beskyddarliga flyttar sin verksamhet till en ödsligt belägen gård inom Sommarlunds distrikt. Brottets natur gör att man inte i första hand kontaktar polisen och det verkar bli ett svårlöst fall, men Sommarlund får av en tillfällighet okonventionell hjälp från oväntat håll.

"Alienerad" är den andra boken i en serie kriminalromaner med Sigge Sommarlund som huvudperson.