Stacks Image 252

Utgiven: 9 september 2008
Formgivning: Torbjörn Ring
Illustrationer: Emma Nordangård
Band: Inbunden, illustrerad
Format: 175 x 217 mm
Omfång: 44 sidor
ISBN: 978-91-85705-17-7

Amanda och fågelbadet

Mi Karlsson Bergkvist (text) och Emma Nordangård (bild)

Amanda är sex år och hon har ett kramdjur som heter Muffin, som följer henne i vått och torrt. Amanda och fågelbadet är den första boken i en serie om Amanda, Muffin och morbror Jacks öden och äventyr. Den här gången hittar Amanda en död fågel i morbror Jacks fågelbad. De ordnar med en begravning och Amanda funderar över vad som händer när man dör.

Författaren Mi Karlsson Bergkvist vill i sina böcker om Amanda skildra de små upplevelserna och erfarenheterna i ett barns liv, de där sakerna som vi vuxna kanske förbiser, men som spelar stor roll i ett barns nyfikna värld. Vilka frågor börjar gro när man finner en död fågel i ett fågelbad?

Vad hittar Amanda på när hon får veta att hon är för liten för att gå med på älgjakten? Vilka fiffiga upptåg kan man hitta på när man har svårt att sova, och kan man verkligen vara säker på att det inte finns spöken på riktigt?

I amandaböckerna förvandlas vardagliga händelser till spännade äventyr. Lekfullhet och allvar blandas på ett fantasifullt och levande sätt, mästerligt gestaltat i Emma Nordangårds sinnrika och underfundiga illustrationer.