Stacks Image 252

Utgiven: 26 september 2022
Formgivning: Torbjörn Ring
Redaktör: Charlotte Hörndahl
Foto: Peter Knutsson och Caroline Hedin
Band: Inbunden, illustrerad
Format: 160 x 230 mm
Omfång: 144 sidor
ISBN: 978-91-89025-17-2

Recensioner: (öppnas i nytt fönster)
Svenska Kyrkan (extern länk)
ICA-Kuriren (extern länk)
Tidningen Vi (extern länk)

Vägen valde dig

Steve Sjöquist

För den som på 80-talet fick en hivdiagnos innebar det en dödsdom. Steve Sjöquist fick sin diagnos den 7 november 1987. 1989 fick han diagnosen aids och hans immunförsvar försämrades successivt, men han höll sig vid liv.

I Vägen valde dig beskriver Steve på ett utlämnande sätt hur det är att leva med en dödsdom, som när som helst kan verkställas utan möjlighet att överklaga. Så 1996 kom genombrottet en mycket efterlängtad antiviral behandling. Som första patient i Sverige fick han medicinen. Då var immunförsvaret nere i noll. Men han överlevde. Som läsare får man en enorm energikick av att läsa om Steves ljusa inställning och livslust. Musik och visor har alltid varit en viktig del i Steves liv och bildar ett ackompanjemang i boken som komplement till Steves berättande.

Steve har under många år varit engagerad i och haft intresse för livsåskådningsfrågor och har skrivit flera böcker i ämnet. Han är även en uppskattad föreläsare och artikelförfattare i olika sammanhang som rör etik och livsåskådningsfrågor.