Stacks Image 252

Utgiven: 26 april 2021
Formgivning: Torbjörn Ring
Band: Inbunden
Format: 160 x 232 mm
Omfång: 75 sidor
ISBN: 978-91-89025-08-0

Josef 5 år leker fantasi

Bo-Håkan Karlsson

Josef är 5 år. Han älskar att leka fantasi. Det är det bästaste han vet. Josefs storasyster heter Eva. Hon är sju och ett halvt och väldigt besvärlig ibland, tycker Josef. Hon vill alltid bestämma allt. Särskilt när de leker fantasi. Då blir det jobbigt. Hon har inte förstått att då man leker fantasi kan allt hända, och då kan ingen bestämma.

I den här boken får du följa med Josef i hans fantasier och funderingar. Han möter spöken, pirater, katter i hattar, en grottvarelse och så klart farfars drake. Till dig säger Josef bara: kom med, kom med.

Fantasi är förmågan att skapa inre bilder, känslor och föreställningar. Barn använder ofta berättelser eller låtsaslekar för att utöva sin fantasi. En enkel fantasiövning är att lyssna på någon som berättar en saga, där de valda orden kan framkalla världar.

Fantasi skapas av inre bilder, därför innehåller boken inga illustrationer utan tanken är att bilderna ska skapas i huvudet på den som hör eller läser berättelsen.

”Jag fick möjlighet att läsa om Josef för min femårige son. Varken jag eller han kunde sluta läsa, vi ville veta vad som skulle hända. Spännande och kul. Amanda och Elvin.”

Underbart Håkan,
Jim