Stacks Image 27

Recension 1

Jag hör till dem som uppskattar vår försvarsmakt väldigt mycket och jag tycker därför det är extra kul att det kommit en mycket läsvärd och spännande bok som låter oss uppleva försvarsmakten inifrån.

Vi dras in i spänningen redan i bokens första sida, och där lägger Angela ribban för resten av boken. Det är också en ögonöppnare för många hur skillnader mellan könen kan upplevas och framställas, och hur en strävan efter jämlikhet kan slå över till att istället skapa sprickor och avund.

Boken är välskriven och handlingen är lätt att följa.

Recension 2

Ibland får jag glädjen att hitta små gulkdkorn bland böcker och detta är en sådan bok. Den handlar om en helt vanlig tjej, Sandra. Hon gör lumpen. Läsaren får följa hennes öde genom lumpen och vad som händer bakom Försvarsmaktens stängda grindar. Boken är verkligen intressant. Att det är en psykologisk thriller höjer mitt intresse mer. Ska polisen hitta mördaren? Det är frågan jag ställer mig igenom hela boken.

Jag sitter på helspänn från första sidan. Boken är spännande och fängslande. Den är gripande och stark. Det var intressant att få läsa om hur det är att vara som tjej i lumpen. Boken känns mycket äkta skriven. Det är intressanta karaktärer och trovärdiga beskrivningar av miljö. Karaktärerna beskrivs levande. Det känns som man är där med Sandra.

Jag tycker boken slutar lite hastigt. Jag hade gärna viljat veta mer om vissa karaktärer. Boken är otäck. Spänningen kommer smygande. Man vet inte vad som ska hända på nästa sida. Slutet är överraskande. Jag tycker att författaren har lyckats väldigt bra med denna bok. Självklart rekommenderar jag boken.

Betyg: 4/5