Stacks Image 252

Utgiven: 23 augusti 2013
Formgivning: Torbjörn Ring
Band: Inbunden
Format: 162 x 231 mm
Omfång: 205 sidor
ISBN: 978-91-89025-74-0

Kriminella episoder – Seth Legionären

Janne Olsson

Den 23 augusti 1973, låg den svenske kungen Gustaf VI Adolf för döden på Helsingborgs lasarett. Samma dag steg Janne Olsson in på Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm och tog fyra banktjänstemän som gisslan. Norrmalmstorgsdramat var ett faktum och skulle vara i fem dygn. Som ett resultat av dramat myntades den psykologiska termen Stockholmssyndromet.

Efter Norrmalmstorgsdramat bestämde sig Janne redan i häktet att lämna den kriminella banan, vilket han också gjorde efter att ha avtjänat ett tioårigt fängelsestraff.

Genom åren, både i och utanför fängelserna, har Janne skrivit ner tänkta kriminella episoder. Dessa kommer att ges ut i en bokserie vars första del är: Seth Legionären, där vi får läsa om hur det kan vara inom Främlingslegionen.

Huvudpersonen är Seth Thomson som förlorar hela sin familj då deras segelbåt anfalls av pirater. Den tonårige Seth svär att en dag återvända för att hämnas. Han återvänder hem och försöker bygga upp vardagen igen. Han börjar träna extrem fullkontakt karate och uppnår svart bälte.

Sedan tar han värvning i Främlingslegionen vilket får dramatiska konsekvenser.