Böris Helena Matsson

Jag bor i ett hus på landet i norra delen av Sverige. När vintern är som mörkast eldar jag i kaminen och förundras över stjärnorna och norrskenet på himlen. Sommaren är fantastisk i Norrland. Jag älskar att få njuta av så enkla saker som att gå barfota i gräset eller grilla på stranden i solnedgången.

Jag växte upp i en konstnärlig miljö och det var naturligt för mig att utbilda mig och arbeta inom bild och form. Jag är nyfiken och jobbar gärna med olika tekniker och material. Vilket jag väljer beror oftast på vad som inspirerar mej för tillfället. Ibland exprimenterar jag med de olika materialen, vilket är spännande och kan ge väldigt fina resultat. Jag älskar naturen och hämtar gärna både inspiration och råvaror därifrån.

Min mor var textilkonstnär och skapade sina textilier i hemmet. Jag beundrade särskilt en textil extra mycket, som hade namnet Intåg i sommarhagen. Den gick från golv till tak och var uppbyggd i flera lager så att den blev tredimensionell. Det var sådant djup att jag fick känslan av att kunna promenera rakt in i motivet. Den upplevelsen har jag kvar inom mej när jag jobbar med mina egna motiv.

Helenas webbsida:
http://www.borishelena.n.nu/ (öppnas i nytt fönster)