element1a3a5
Framsidan8cm

Hon är som en sugande virvel där världen obönhörligen dras närmare och närmare – ibland så nära och medryckande att det blir olidligt, både för henne själv och för dem som står omkring. Behovet av ro och rutiner är lika stort som suget efter action och distraktion från tråkigheten. Hennes liv är att balansera mellan dessa ytterligheter.

I denna bok följer vi en flicka från tidig barndom, genom en kaotisk ungdom och med huvudet först in i vuxenlivet på evig jakt efter jämvikt och kontroll.

Detta är en intensiv och djupt personlig historia om att leva med oro – och om att hitta strategier för att hålla den i schack och ge den en riktning. Samtidigt är boken en uppgörelse med vårt samhälles önskan om att kategorisera och diagnosticera alla som inte stillatigande rättar in sig i ledet. Detta gör Pernille Dystes skildring till en tankeväckande och viktigt inlägg i ADHD-debatten.

Pernille Dysthe är född 1961 och arbetar som journalist inom den norska veckopressen sedan 1984. De senasteåren har hon arbetat på tidskriften HENNE och sedan december 2006 arbetar hon på magazinet EVA. Hon reser runt i Norge och håller föredrag om flickor och kvinnor med ADHD. Detta är Pernilles debutbok.

Nu förstår jag mig själv - En berättelse om ADHD

 

Författare: Pernille Dysthe
Omslagsbild: Mona Nordøy

Översättare: Hanna Svenonius

Originalspråk: Norska
Inbunden, 200 sidor
ISBN: 978-91-85705-02-3
Format: 160 x 230 mm

Utkom: 30 mars 2007

 

Bokens förord (öppnas i nytt fönster)

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5