element1a3a2
historiamilitarhistoria
Framsidan3cm4
Framsidan3cm1
Framsidan3cm2
Framsidan3cm3

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

1 2 3 4 5 6

Bocker
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST

Gitta Magnell
Skälby kungsgård

Herrgården Skälby Kungsgård ligger i Kalmar på historiska marker av domarringar och gravar från äldre järnåldern. När Gitta Magnell och hennes fyra syskon växte upp här fanns denna miljö fortfarande kvar. Men i början av 1960-talet förändrades allt. Då behövde politiker och byggherrar markerna till nya hus för det ständigt växande Kalmar.

Artur Szulc
Marodörer, medhjälpare och mördare

Den nazityska ockupationen av Polen 1939-45 innebar en riktig prövning för landets befolkning, som tvingades att leva under mycket svåra förhållanden. Hunger och övergrepp tillhörde vardagen. Trots umbäranden förde polackerna en heroisk civil och militär kamp mot ockupanten. Men som alltid har myntet två sidor, i det här fallet en ljus och en mörk.

Simon Olsson & Tommy Jonason
Agent TATE – Spionen som lurade Nazityskland

Tyskarna trodde att agent LEONHARD var en av deras mest värdefulla agenter. I själva verket var han en brittisk dubbelagent med täcknamn TATE och en del av britternas Double Cross-system, som bedrev ett spel med dubbelagenter och desinformation till Tyskarna. Han var den dubbelagent som tjänstgjorde längst under kriger, från september 1940 till dess att kriget slutade i maj 1945.

Mona Erwall & Viviane Malmqvist
Sverige rider olympiskt i Stockholm 1912

Boken inleds med kapitlet Klapprande hovar, som beskriver arbetshästens liv i vardagen under 1900-talets början. I boken presenteras hästtävlingarnas medaljörer. Det är ättlingarnas berättelser som ger boken dess styrka och karaktär. Läsaren får ta del av hur alla regler i de olika tävlingsgrenarna: fälttävlan, prisridning (dressyr) och prishoppning (banhoppning) såg ut 1912.

Framsidan3cm

Martin Blecher
Tveegade svärdet – hur vår vardag påverkas av Facebook

Å ena sidan har Facebook hjälpt till att störta diktaturer, men å andra sidan utsätts fler och fler för mobbning på Facebook som resul-terar i självmord. Vi behöver ständigt vara uppkopplade men blir mer och mer oroliga över vad som sparas på Facebook: Hur mycket av våra bilder, statusuppdateringar och personlig information vill vi dela med omvärlden? Sitter du på jobbet och uppdaterar din status och skriver något kritiskt om ditt arbete, då kan du nästan vara säker på att din chef ser det.

element1a3a1b element1a3a2