element1a3a2
historiamilitarhistoria
Framsidan3cm1
Framsidan3cm2
Omslaget3cm
Omslaget3cm2

Visa som lista

Visa omslag

Utgivningsdatum

Alfabetisk

1 2 3 4 5 6

Bocker
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST

Siegfried Goerges
Från Königsberg till friheten

Siegfried Goerges var 14 år när andra världskriget gick in i sitt slutskede. De tyska soldaterna hade redan lämnat området kring Cranz, strax norr om Königsberg i Ostpreussen. Det rådde ett bedrägligt lugn före stormen.

Staffan Sohlman
Zina Sohlman och hennes ryska släkt

Zina Sohlman växte upp i Dorpat, nuvarande Tartu i Estland, där hennes far var professor i medicin vid universitetet. Somrarna tillbringades på familjens gods Sajani på Krim. Hon studerade genetik i Simferopol på Krim. På 1920-talet träffade hon en ung svensk, Rolf Sohlman, som kommit för att ordna matbespisning till de svältande studenterna. 1926 gifte de sig i Paris.

Klas Fresk & Tina Westerlund
Experimentet Tom Tits

”Tom Tits Experiment tillkom som ett pedagogiskt projekt, med ambitionen att vända upp och ner på begreppen i skolan. Min ambition var att förändra själva lärandet och synen på kunskap.” Klas Fresk

Framsidan3cm

Pelle Berglund
Spionfallet Ströberg

Författaren har gått igenom säkerhetspolisens omfattande utredning, läst tidningsartiklar och intervjuat många personer med insyn i fallet. Han har funnit att detaljer som talar till Ströbergs fördel aldrig presenterades för domstolen Bertil Ströberg dömdes mot sitt nekande och isolerades på Kumlaanstalten som landets hårdast bevakade fånge. Spionfallet Ströberg är en välskriven och fängslande berättelse om en man som än idag kämpar för sin heder och för upprättelse.

Kåge Gimtell
Kameran går

Kåge Gimtell var tv-producent på SVT mellan 1960 och 1998 och producerade omkring 900 TV-program. Kåge Gimtell berättar om sitt liv, sin uppväxt och sina ambitioner och passioner. Framförallt handlar det om de närmare fyrtio åren på SVT men också om de som kom sedan.

element1a3a1b element1a3a2