element1a3a5
Framsidan8cm

Den här boken har inte i första hand tillkommit för att lära någon rida, säger författaren. Hon vill i stället presentera ett nytt sätt att se på ridningen, en metod som bygger på bilder och tankegångar som hon utvecklat under många år som instruktör. Det är en metod som lämpar sig för hopp- och jaktridning lika väl som för vanlig motionsridning.

Nyckelordet är balans, det fina samspelet mellan häst och ryttare. Ett drastiskt och många gånger förbluffande bildspråk – tänk dig att din kropp är sammansatt av byggklossar, att lårbenen är rörliga simfötter, låt korsbenet falla till marken, låt benen växa så långa att de vilar mot marken, låtsas att dina armar och tyglarna är mjuka brandslangar, var en polkagrispelare – och illustrationer därtill gör kristallklart hur du ska manövrera din och hästens kropp för att nå fram till idealet: att vara ett med hästen.

”Denna bok är den absolut märkligaste instruktionsbok i ridning jag någonsin läst. Hennes bildspråk är magnifikt, alltid logiskt och träffande… Sammanfattningarna efter varje kapitel och illustrationerna framhäver ytterligare bokens höga kvalitet.”

Anders Gernandt
Legendarisk tv-kommentator

 

VARFÖR TVÅ BÖCKER?

Den andra boken ersätter inte den första, den kompletterar den:
”Böckerna hör ihop, och det är bra att först ha läst ETT MED HÄSTEN. Den andra boken handlar mer om hästen. I den förklaras i grova drag hur du kan förbättra hästens muskulatur och gång med hjälp av större förståelse och tillämpning av centrerad ridning. När din ridskicklighet ökar kan du inte undgå att förbättra din hästs kropp. De två faktorerna samverkar och kan resultera i ett härligt samspel mellan häst och ryttare”, Sally Swift.


Alexander- och Feldenkraismetoden har inspirerat Sally Swift och hon har anpassat dessa metoder till ryttarens och hästens specifika förutsättningar. Detta gör att Centrerad Ridning är en ryttarpedagogik som lämpar sig väl för ryttare med handikapp eller fysiska nedsättningar. 

Ett med hästen

 

Författare: Sally Swift

Översättning: Pernilla Linder-Velander

Inbunden, illustrerad: 256 sidor
ISBN: 978-91-85705-36-8
Format: 210 x 230 mm

Utkom: 17 maj 2010

Läs bokens FÖRORD nr 1

Läs bokens FÖRORD nr 2

 

 

 

Se även Centrerad ridning

Startsida
Böcker
Meny6b
Meny7daTEST
Balktext
Balk1
Författare
Böcker
Pressinfo
Försäljning
Manus
Kontakta oss
Kommande titlar
Nyheter
Om förlaget
Startsida
facebook1
TEST
element2 element1a3a1c2 element1a3a5